{ "title": "Bebeklerde Arpacık", "image": "https://www.arpacik.gen.tr/images/bebeklerde-arpacik-7059.jpg", "date": "19.01.2024 23:03:32", "author": "hakan tamer", "article": [ { "article": "
Bebeklerde Arpacık, Arpacık bebeklerin gözünde, genellikle göz kapağı bezlerinde oluşan bir enfeksiyondur. Bu enfeksiyonlar genellikle mikroplardan oluşur. Yaramaz eğlenmeyi seven bebekler ulaştığı her bir şeye dokunur ve ellerini yıkamadan da ellerini gözlerine sürer. Bu hareketinden dolayı da gözleri mikrop kaparak arpacık oluşur. Bebeklerde arpacık göz kapağının üzerinde kırmızı renkte küçük bir kabarcık olarak çıkar. Genel olarak göz kapağının kenarında rastlanır. Bu küçük kırmızı renkteki küçük kabarcık ellemeye karşı hassastır. Bebeklerdearpacık çıktığı zaman bir günü geçtiğinde daha da büyük hale gelir.

Bebeklerde Arpacık Evde Tedavi Etme Yolları

Bebeğinizin arpacık olan gözünü evde tedavi edebilmeniz için elinize bir bez veya pamuk alınız. Elinize aldığınız pamuğu veya bezi ılık su ile ıslatarak göz kapağına günde en az dört beş kez olmak üzere pansuman yapınız. Her pansuman için ayrı bir bez veya pamuk kullanınız. Her yaptığınız pansumanı on beş veya yirmi dakika boyunca arpacık çıkan bölgeye uygulayınız. Bu yaptığınız pansumanı üç veya dört gün sürdürünüz. Bu pansumanı bebeğimiz yaramaz ben yapamam diye düşünürseniz o zaman bebeğiniz uyurken yapmanız uygun olur. Bebeklerde arpacık da en önemli şey bebeğinizin arpacık çıkan yere ellememesidir. Bebeğinizin ellerini sık sık yıkamayı unutmayınız. Bu tedavi sürecinde arpacık daha da şişebilir ve iltihap daha da çoğalabilir. Bu bebeklerde arpacıkdaki iltihabı genellikle ek tedaviye gerek duyulmadan boşalabilir. Bazı zamanlarda ise arpacık bu aşamaya gelmeden yok olabiliyor. Bebeğinizde oluşan arpacığa evde uyguladığınız pansumandan sonra iltihabı boşalma durumuna gelmiş ancak boşalmamış ise bebeğinizi bir doktora götürmeniz uygun olur. Doktora götürdüğünüzde arpacıktaki iltihap boşaltmak için hazır hale gelmemiş ise doktorunuzun size evde ılık pansuman tedavisine devam etmenizi söyler. Sizde aynı şekilde tedaviye devam edersiniz. Bu bebeklerde arpacık rahatsızlığında fazla korkacak bir şey yoktur.
" } ] }